Ekonomisk stabilitet ger trygghet

En anledning till varför många kvinnor inte skiljer sig eller lämnar ett våldsamt förhållande är för att de helt enkelt inte har råd med det. Därför är det viktigt att alla kvinnor har möjlighet att tjäna sina egna pengar. Även de som har ett eller flera jobb kan ha svårt att få pengarna att gå ihop vid slutet av månaden. Det gäller särskilt för ensamstående mammor. Men som tur är finns det flera bra sätt för att få in lite extra pengar vilket du får mer information om här nedan.

Sälj värdesaker

Om du behöver pengar kan du se över din smyckeslåda. Där kanske du har smycken som har ett större värde. Det vill säga att materialet är av äkta guld eller silver. Även ädelstenar och äkta pärlor är extra eftertraktade. Om du upptäcker att du exempelvis har halsband, ringar eller örhängen av guld kan du sälja ditt guld till ett företag. Då skickar du iväg smycket till dem och du får betalt efter att de har värderat det.

Förutom att du kan sälja guld kanske du har andra typer av värdesaker. Några exempel på det är klocka av ett dyrare varumärke, kamera eller ett instrument.

Panta flaskor

Du får inte in någon större summa pengar på att panta flaskor och burkar. Men det är värt att ta tillvara på din pant och panta dem för att spara undan pengarna du får in. Dessutom är det bättre för miljön om du pantar flaskorna och burkarna istället för att slänga dem.

Kvinnors rätt i samhället

Add a Comment