Självförsvar för kvinnor

Måste kvinnor kunna självförsvar? Ja, det är tyvärr så idag och fler och fler kvinnor väljer att gå en kurs i självförsvar. Dagens samhälle har blivit mycket tuffare för alla egentligen, men speciellt våldet mot kvinnor har ökat markant de senaste åren. Varje dag kan man läsa i tidningen om kvinnor som blivit misshandlade eller våldtagna. Det är många kommuner som har startat självförsvarskurser för kvinnor och det har hjälpt situationen. Kvinnor vet nu vad de ska göra om de möter en förövare. Detta ger mod och självförtroende, vilket är någonting som behövs idag.

Hjälper det att kunna självförsvar?

vad kan kvinnor göra för att känna sig trygga i samhället? Vi vänder på frågan: Vad kan samhället göra för att kvinnor ska känna sig trygga? Det är många människor och framförallt kvinnor som efterlyser fler poliser på våra gator. Man ska också jobba för att få mer jämställdhet mellan kvinnor och män. Det är viktigt med information från skolan. Prata om hur man behandlar andra och att det faktiskt är brottsligt att göra illa någon. Ha koll på vad eleverna ser på nätet. Det finns många olämpliga sidor som eleverna tycker är mycket spännande att besöka. Prata om grupptryck och jobba med elevernas självkänsla. Då har de fått goda förutsättningar att bliva bra människor.

Fler poliser på våra gator

Varför har kvinnovåldet ökat i vårt land? En del säger att det beror på våra nyanlända och en del säger att det är svenska män som är skyldiga. Oavsett vad det beror på, så måste det få ett slut. Vi måste jobba mer för ett jämlikt samhälle och få fler poliser som patrullerar på våra gator. Vi har blivit fler i Sverige och då måste vi ta hand om alla. Hur kan man då dra in på polistjänster när vi har blivit fler? Ta hjälp av poliserna. Låt de gå ut i skolorna och berätta vad de gör, visa upp sig och berätta vad som händer när någon begår ett brott. Alla är lika mycket värda, oavsett kön eller ursprung.

Add a Comment